4 personen
gemiddeld
20 min.
brunch, ontbijt
recepten Brioche-suikerbroodjes met gember

Brioche-suikerbroodjes met gember

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
bloem

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.99
1 eetlepel poedersuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69
200 milliliter melk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.29
1 ei

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.99
50 gram zachte boter

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.39
2 eetlepels gembersnippers

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.39
100 gram suikerklontjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95
1 eetlepel boter

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.39

benodigdheden

schone theedoek

muffinvorm

  • 1 Meng de broodmix met de poedersuiker, melk, ei, boter en gembersnippers tot een plakkerig deeg en kneed minimaal 5 minuten door. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
  • 2 Verpak de suikerklontjes in de theedoek en sla een paar keer erop met bijvoorbeeld een deegroller. Kneed de suikerkruimels door het deeg en vorm er 12 balletjes van. Bestuif de muffinvorm met bloem en leg de balletjes in de holtes. Laat nog 1 uur rijzen, bij voorkeur in een dichte kast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de gerezen deegballetjes met gesmolten boter en bak ze in de oven in circa 15 minuten goudgeel en gaar. Laat even afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt en serveer lauwwarm.

bereidingstip

Afdekken voor de tweede keer rijzen gaat niet bij deze suikerbroodjes, omdat het deeg dan aan de doek gaat plakken.. Vervang de suikerklontjes in dit recept door rietsuikerklontjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 16 gram