4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht, ontbijt
recepten American pancakes met rozijnen en pecannoten

American pancakes met rozijnen en pecannoten

ingrediënten


bestellen
40 min
4 personen
20 gram pecannoten
100 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.96
2 theelepels bakpoeder

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
1 eetlepel suiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.59
citroen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.02
1 ei

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.99
150 milliliter karnemelk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.15
150 milliliter melk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.29
50 gram rozijnen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.05
1 eetlepel boter

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.39
1 eetlepel vloeibaar bakproduct

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.47

  • 1 Meng de bloem met de bakpoeder, suiker en citroenrasp in een kom. Splits het ei en klop het eiwit in een andere kom met een snufje zout tot stijve pieken.
  • 2 Klop de eidooier los met de melk en giet bij het bloemmengsel. Klop tot een beslag en schep dan de rozijnen en noten erdoor. Spatel eerst de helft van het eiwit erdoor en vervolgens de rest van het eiwit.
  • 3 Verhit een koekenpan op een lage stand en bestrijk met een beetje boter. Schep een beetje beslag in de pan en laat vanzelf uitlopen. Keer de pancake als er luchtbelletjes op het beslag verschijnen en bak ook de andere kant nog kort. Bak zo nog meer pancakes van de rest van het beslag. Lekker met ahornsiroop of stroop.

bereidingstip

Bak deze pancakes met rozijnen en pecannoten niet te heet, dan verbranden de suiker en rozijnen in het beslag.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 7 gram